Bollnäs KK söker tränare

Bollnäs konståkningsklubb är en relativt ung klubb som bildades 1999 och har idag drygt 50 aktiva åkare och bedriver skridsko- och konståkningsträning för barn, ungdomar och vuxna. Vår ambition är att alla som tycker det är roligt att träna konståkning ska få möjligheter till träning utifrån egna ambitioner och möjligheter.

Vi söker en konståkningstränare som brinner för konståkning och som tillsammans med vårt tränarteam vill utveckla våra åkare. Du ska känna engagemang i varje åkare och ha förmåga att se varje åkares möjlighet till utveckling. Du ska ha god kontakt med föräldrar och styrelsen. Du deltar vid behov vid tävlingar, test, shower samt andra aktiviteter och arrangemang. Du delar Svenska konståkningsförbundets värdegrund som finns beskrivet i konståkningens Uppförandekod.

Arbetsuppgifter
Huvuduppgiften blir att tillsammans med övriga tränare bredda basen och utveckla våra åkare. I det uppdraget innefattas allt från vara tränare i skridskoskolan till att vara med i träningsplaneringen och utvecklingen av våra framtida elitåkare. Arbetsuppgifterna innefattar

– Planera, leda och utvärdera träning på och utanför isen på alla nivåer
– Möjliggöra maximal utveckling för våra åkare
– Följa med som coach på tävlingar
– Tillsammans med styrelse och övriga tränare planera och genomföra läger
– Mindre administrativa uppgifter förekommer löpande i samband med passen
– Skapa teamkänsla och en positiv träningsmiljö
– Utbilda våra hjälptränare och fungera som mentor

Vem är du?
Du har en bakgrund som konståkare och har ett stort engagemang med en vilja och driv att utveckla såväl dig själv som våra åkare, tränare och föreningen. Föreningens ambition är att erbjuda alla åkare, från nybörjare och uppåt, optimala möjligheter till utveckling. Du förstår vikten av att anpassa ditt sätt för åkarnas mognadsgrad och förmåga. Du förstår att hälsa, välmående och glädje är viktiga delar för åkarna.

Sökanden bör uppfylla följande
– Har genomgått eller planerar genomgå tränarutbildning på minst steg 3–nivå (steg 4 är meriterande).
– Behärska det svenska eller engelska språket i tal och skrift.
– Ha erfarenhet av att träna åkare på olika nivåer.
– Tycka om att arbeta med människor.

Förutom tränarutbildning är annan pedagogisk utbildning meriterande. Personlig fallenhet, engagemang, samarbetsförmåga, pedagogisk förmåga och positiv inställning värderas högt.

Anställningsform och anställningstid
Deltid och tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten innebär kvälls- och helgtjänstgöring. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Huvudsaklig arbetsplats kommer vara i Bollnäs ishall.

Lön enligt överenskommelse, med hänsyn tagen till tränarutbildning och erfarenhet. Bollnäs konståkningsklubb är ansluten till Arbetsgivaralliansen.

För mer information eller om du har frågor kan du kontakta Jan Palmér, 070-206 19 27.

Din ansökan, tillsammans med annat du vill åberopa med din ansökan, mejlar du till info@bollnaskk.se

Hjärtligt välkommen med din intresseanmälan!