Klubbinformation

Vi hoppas att du ska trivas i vår klubb och att du kommer att tycka om sporten konståkning.

För det är en fantastisk sport. I konståkningen tränar du på många saker som t.ex. balans, styrka, koordination och smidighet. Dessutom får du träna musikalitet och taktkänsla.  Det är med andra ord en sport som utvecklar många av dina sidor.

Klubbens verksamhet

Skridskosäsongerna
Vi tränar konståkning från vecka 34 – vecka 11. Vi försöker förlänga säsongen med helgläger på våren samt Sommarläger i slutet av sommarlovet.

Värdegrund
Bollnäs Konståkningsklubb arbetar efter Svenska Konståkningsförbundets värdegrund.

Träning i ishall
Isträningen sker till största delen i Bollnäs Ishall, Sävstaås IP.

Balett och markträning
Konståkning är lika mycket en tekniksport som det är en konstform. Konståkning har mycket gemensamt med balett och drama. När en konståkare framför ett program gäller det att tolka ett musikstycke och ge uttryck för den känsla musikstycket förmedlar. Under delar av säsongen har vi erbjudit balett eller dans.
Markträning är en bra träning där de utför många tekniska moment utanför isen, för att underlätta när man senare gör det på isen. Viss fysisk träning anpassat till konståkningen utförs också.

Jul- och vårshow
Varje år i december anordnar vi en julshow och i mars en vårshow. Dessa shower är uppskattade och viktiga för våra åkare som får en chans att visa upp vad de lärt sig för släkt och vänner. En hel del förberedelser ligger bakom dessa shower och vi tar tacksamt emot hjälp från föräldrar i förberedelsearbetet.

Försäkringar
Alla aktiva medlemmar får genom medlemsavgiften ett grundläggande försäkringsskydd genom Pensum idrottsförsäkring. Detta försäkringsskydd är inte alltid heltäckande och vi rekommenderar kompletterande försäkringsskydd som gäller under idrott och övrig fritid.

Information
Vi nyttjar vår hemsida och klubbens Facebook för att nå ut med information.

Vi har en anslagstavla i Bollnäs ishall där klubben informerar om diverse saker. Där kan även du t.ex. sätta upp annonser om köp eller försäljning av konståkningsartiklar.

Lämna ett svar